2010. szeptember 24., péntek

Fenn van a fotók egy része!:)

A mai napon Tóth Péter fotóit teszem közzé, íme:

Palacsintafesztivál 2010

2010. szeptember 21., kedd

Fókusz videó:)

Katt a IDE, 17:48-tól látható a fesztiválunk:)

KÖSZÖNET

MINDENKINEK KÖSZÖNÖK MINDENT!!! A TÁMOGATÁST AKÁR ANYAGIAKBAN, AKÁR SZÓBAN, AKÁR MUNKÁBAN! KÖSZÖNÖM A RÉSZVÉTELT MINDENKINEK A REKORDKISÉRLETBEN, BÜSZKÉK LEHETÜNK MAGUNKRA! A TELEPÜLÉS MEGMUTATTA MAGÁT AZ M1-EN, AZ RTL KLUBON, CIRKA 20 ÉV UTÁN ÚJRA VOLT VIDÁMPARK MÁTRATERENYE TERÜLETÉN, ÉS MEGMUTATKOZOTT, HOGY TUDUNK ÖSSZEFOGNI EZEKBEN A NEHÉZ IDŐKBEN IS, AMIT MOST AZ IDŐJÁRÁS CSAK TETÉZETT! DICSÉRET ILLET MINDENKIT, AKI CSAK EGY FŰSZÁLAT IS MEGMOZGATOTT A FESZTIVÁL SIKERE ÉRDEKÉBEN, PLÁNE, AKI NAPOKAT DOLGOZOTT ÉRTE! EZ A MI IGAZI REKORDUNK, LEGYÜNK RÁ BÜSZKÉK!

2010. szeptember 20., hétfő

Ma este 8-tól RTL KLUB Fókusz!

Ma telefonáltak, hogy ismét benne leszünk a TV-ben:):):)
Nézzétek!
Valamint a holnapi Nógrád Megyei Hírlapban is olvasható lesz rólunk egy cikk!

Az új rekorder: Mátraterenye:)



A fő cél az volt, hogy egy helyen, egy időben minél több ember süssön egyszerre palacsintát! Viszont erőforrás hiányában nem törekedhettünk arra, hogy jócskán megdöntsük az amúgy 204 fővel 2008-ban felállított rekordot, amit a Szentes melletti Derekegyházon tartanak. A reggeli rossz idő ellenére délután 3 órakor mégis 262 fő állt sütésre készen, akik 200 liter palacsintatésztát összesen 44 tűzhely mellett sütöttek ki Becsó Zsolt Megyei Közgyűlés Elnök nyitó szavai után.

Sebestyén István a magyarországi rekordok hitelesítője szerint a rekord teljesítéséhez szükséges feltételek teljesültek, azaz mindenki részt vett az elejétől a végégig a bő egy órán át tartó sütési folyamatban, ám ez nem azt jelentette, hogy mindenkinek sütni kellett, volt, aki kevergette, volt aki tekerte, volt aki töltötte és kiadta kóstolásra a palacsintákat. A tészta ásványvizes palackokban került kiosztásra.
A töltelékeket mindenki magának hozta, így összesen több mint 40 féle került az asztalokra, így ehettünk különböző finom palacsintákat, a tekerési módok között is nagy volt a változatosság, volt aki göngyölte, volt aki hajtogatta, volt aki félbehajtva göngyölte, stb. Ebből is látszik, hogy milyen sokszínű témába nyúltunk bele. Nem is beszélve, hogy volt olyan csapat, akik kizárólag a cukorbetegekre, illetve az egészséges életmódot folytatókra gondoltak, így tönkölylisztből készítettek saját masszát és cukormentes töltelékeket használtak.
Palacsintakirály(nőt) is választottunk, Kotroczó Beáta személyében, akinek az „udvara” a legkülönlegesebb palacsintás tálat készítette. Címe önarckép.

A díjazásuk mellé igazán királyi bánásmód járt, körbehintózhatták a falut.
A különdíjat a zsűri elnöke Polgár Ferenc a Nemzetközi Szakács és Cukrász Szövetség tagja Bakos Lászlónak és csapatának ajánlotta fel.
A legtöbb palacsintát Tóth Tímea és csapatánál kóstolták.
A résztvevők zöme természetesen a községből, illetve az innen elszármazottakból állt, de jöttek az ország minden tájáról, sőt külföldről is magával hozva a palacsinta kultúrájukat.
Beszámolómat ezzel nem fejeztem be, lesz még miről írnom...

2010. szeptember 18., szombat

Jó az időőő:)

Jelentem, az időnk kiváló, jelenleg 12:15-öt írunk órailag, ha szabad ilyen szépen fogalmaznom, a közmunkások egy része, és a Nádújfaluért Baráti Egyesület egy része a vállalkozók segítségével megfeszített tempóban dolgozik, hogy 15 órára megfelelő talajt varázsoljunk a vendégeinknek! Büszke lehet mindenki magára, aki az elmúlt napokban és ma dolgozik, ez ember feletti türelmet és energiát igényel! Várunk minden kedves vendéget, mi készen állunk!!:)

2010. szeptember 16., csütörtök

Kedves rekordkisérlet résztvevők, kedves vendégeink!

Bár most épp a köpönyeg jó időt ír szombatra, nekünk nem árt mindenre felkészülni. Ha mégis esne szombaton, a rekordkisérletet akkor is megtartjuk, sátor lesz építve a salakra, úgyhogy lehet jönni bátran akármilyen idő lesz:)

2010. szeptember 14., kedd

Ma délután a "Teadélután" vendégei voltunk az M1-en!:)

A műsor felvétele megtekinthető itt!:)

A csapatunk 10:40-től látható, a rezsónál Gyurcsákné Kotroczó Ildi, Dócziné Nagy Anikó és a hugom, Gyurcsák Zsuzsi
Ja és a "sós palacsinta az nagyon finom" :D
by Anikó

A műsor szerkesztői előzőleg beavattak, hogy eredetileg mi kezdtünk volna, de közben elhúnyt Szenes Iván, így az első 10 percet az ő emlékére szentelték. Mi így sem vagyunk szomorúak, hiszen bemutatkozhattunk a képernyőn, a csajok végig sütötték a palacsintát és annyi jelentkező volt a házi lekváros finomságokra, hogy végül nem elég, hogy sem Zoltánnak, sem nekem, de még maguknak a sütőknek sem jutott:):):) Pedig 1 liter tejet és jó néhány szép sárga házi tojást felhasználtak.
Élmény volt látni, ahogy egy ilyen élő műsor készül, az otthoni tévéző észre sem vesz ebből semmit, onnan teljesen máshogy jönnek le a rezdülések. Majdnem olyan, mintha az ember színházban volna, vagy mondjuk Barátok köztöt néz... Ég és föld! Vagy mint a meccs a TV-ben, vagy élőben!
Kicsit talán fejetlenség is uralkodott a stúdióban, nem sok minden volt előtte megbeszélve, így fordulhatott elő, hogy Szép Bence is itt volt, interjút is készített vele a műsorvezető Rózsa Péter, mégsem említette meg, hogy Szép Bence nálunk is fellép majd szombaton... Pedig ebből az apropóból hívták őt is meg!

Álljon itt néhány kép a kulisszák mögül:










Köszönjük a hívást MTV!

2010. szeptember 13., hétfő

A rendezvény médiája

Írtam itt már támogatókról, szervezőkről, most górcső alá veszem a médiát! Sokat köszönhetünk az Internetes megjelenéseknek is, amik listáját jobb oldalt láthatjátok, a nyomtatott sajtónk is jónak mondható, ami főként a megyére terjed ki (Szuperinfó és Nógrád Megyei Hírlap), a szintén megyei Radio Focus is támogat bennünket, viszont múlt héten meghívást kaptunk a Magyar Televízió 1-es csatornájának a keddi Teadélután című műsorába (délután negyed 5-re kell ott lennünk), ahol beszámolunk a fesztiválról, palacsintáról, szervezésről, programokról és Szép Bence is kiáll és mondja a magáét:) Sőt még palacsintát is sütünk:):):) Továbbá meghívtuk a rendezvényünkre az RTL KLUB Fókusz forgatóstábját is!

2010. szeptember 12., vasárnap

Palacsintafesztivál szénabábuja:)


Hétvégén végre felállítódott a szénabábu is a falu legforgalmasabb elágazójában a Benzinkútnál a Holló és Társa Tüzép jóvoltából, a díszítést Koósné Czene Katalin Andrea és Nagy Anikó végezték -köszönet érte-, azt már le sem írom kinek az ötlete nyomán XD

2010. szeptember 9., csütörtök

M E G T E L T !

Kedves olvasóim, érdeklődésetekkel megtiszteltek, de mivel már az előzetes lista a palacsintasütésre bőségesen megtelt, innentől fogva nem tudunk fogadni jelentkezőket a sütésre! Szeretettel várunk mindenkit kóstolni és nézelődni! Lesz mit!:)

2010. szeptember 8., szerda

Fotópályázat a Palacsintafesztiválon!


Fotósok figyelem, figyelem!
Fotózzatok 1000-rel a fesztiválunkon, küldjétek el nekünk az ujfalusivendegseg@freemail.hu címre szeptember 24-ig!
Minden fotó felkerül a blogra, az általatok legjobbnak vélt 3-3 fotót kitesszük szavazásra, és a legtöbb szavazatot kapó fotó lesz a győztes és egy Oriflame ajándékcsomag boldog tulajdonosa!
Legyetek kreatívak!

2010. szeptember 7., kedd

Tücsök zenekar:)

Akik voltak Mátranovákon a Palóc Vágtán élőben láthatták, hogy milyen tapsot kapott a zenekar. Nálunk átélhetik újra, akik pedig most látják először, majd megtudják milyen a Palóc-Magyar Virtus:)
Minden esetre álljon itt egy kis ízelítő belőlük:)


19-én vasárnap délután fél 5 tájékán kerülnek színpadra az Ipoly Néptáncegyüttes tagjaival együtt!

2010. szeptember 6., hétfő

Támogatók, szervezők

Jobb oldalt lehet olvasni a támogatókról, az előzőekben írtam arról is, hogy milyen szervezetek állnak a rendezvény szervezésének hátterében, most szólnék arról a pár emberről, akik a munka dandár részét végzik már hetek óta. Kicsit most betekintünk a kulisszák mögé!
Alapjában véve főszervezőnek lehet mondani a Nádújfaluért Baráti Egyesületet, ezen belül hivatalosan is az elnök Nádasdi János és az ötletgazda pedig jómagam Gyurcsák Tamás, általában az ülések is kettőnk jó értelembe vett szópárbajából és a tagság hozzászólásaiból áll. Általában jó dolog szokott kisülni a vitákból, hiszen mindenki elmondhatja véleményét, újabb ötleteket adva, bár néha elveszünk a dolgok sűrűjében...
A rekordkisérlethez a résztvevők szervezését, koordinálását Gyurcsákné Kotroczó Ildikó végzi többek között az öccse Kotroczó Zoltán és Platthyné Tolmácsi Katalin segítségével. Akik részt fognak venni a sütésben és/vagy gáztűzhelyet tudnak hozni, Ildihez forduljanak bizalommal!
A résztvevők mellé gáztűzhelyeket és üres gázpalackokat kellett gyűjtenünk, ezeket is az egyesület tagsága végezte. A tényleges palackbegyűjtést Kotroczó Zoltán és jómagam követtük el.
Az üres palackokat a Prímagáz támogatásával a Holló Tüzép tölti!

A gáztűzhelyeket jelen állás szerint 18-án szombaton reggel 8-tól Kotroczó Csaba gyűjti be, ekkorra legyenek szívesek leporolni, előkészíteni, akik érintettek!
Ide kapcsolódik, hogy Berze Tamás, a Tamásbútor tulajdonosa bejelentette, hogy egy 5 tűzhelyből álló, kifejezetten erre a rendezvényre készülő konyhabútort bocsát rendelkezésünkre! Hálás köszönet érte!
És arról, hogy esős időben is zavartalanul süthessünk, Földi Péter gondoskodik, aki rendezvénysátort tudott felajánlani nekünk! Respekt!
A 200 liter palacsintatésztát Bohács Miklós közétkeztető vállalkozó keveri ki.

Remélem nem hagytam ki senkit a főbb szervezők közül, aki úgy érzi, hogy itt a helye, írjon e-mailt!

2010. szeptember 3., péntek

Kész a plakát!:):):)

Formálódik, formálódik... Már nem szeretném módosítani:)

2010. szeptember 2., csütörtök

Program

2010.09.18. SZOMBAT
Tekéző
09:00-13:00 Pénzdíjas Vendégségi Tekeparty (2x5 dobás, nevezés 200ft/fő)
17:00-22:00 Pénzdíjas Vendégségi Tekeparty (2x5 dobás, nevezés 200ft/fő)

Vendégház Park
09:00 Íjászat, sétakocsikázás
10:00 Nemzetközi szenior dobógála
10:00 Csapatok gyülekezése, regisztráció a rekordkísérletre
13:00 Botos Box Gála
15:00 „Palacsintasütés egy helyen egy időben a legtöbb személy részvételével” rekordkísérlet, Nyitóbeszédet mond Becsó Zsolt, a Megyei Közgyűlés Elnöke

Szabadtéri színpad
Műsorvezető: Gyurcsák Tamás
15:30 Dudás András harmonikás
16:00 Premier Ifjúsági Színpad: Az ördög
16:30 Pusztai Ernő olasz slágereket énekel, kisér: Szerémi Attila
17:00 Stand-Up Comedy: Szép Bence humorisa (MTV Mondom a Magamét III. helyezettje)
17:20 Küzdősport bemutató
17:50 Hastánc Conga Show-val
18:10 Stand-Up Comedy: Bihari Gellért humorista
18:30 Rekordkisérlet értékelése, Palacsinta király választás eredményhirdetése
Stand-Up Comedy: Szép Bence

Vendégház táncterme
09:00 Egészségnap
19:00 Vendégségi Bál, belépő, támogatói jegy: 500Ft tombola: 200Ft
zene: BOX tánczenekar

2010.09.19. VASÁRNAP
10:00 60. Községi Bányásznap, ünnepi köszöntő, koszorúzás, kulturprogram, vendéglátás
11:00 Ünnepi Szentmise a Templomban körmenettel

Vendégségi műsor a színpadon
Műsorvezető: Gyurcsák Tamás
13:00 Ünnepi köszöntőt mond Nádasdi János a Nádújfaluért Baráti Egyesület Elnöke
Örökifjú Asszonykórus Kazár
Dorogházi Asszonykórus
Népdalokat énekel Csikós Bécy (Megasztár I. elődöntős)
14:00 Bohács István, Almádi Balázs és Tóth Laci nótaénekesek, kísér: Szerémi Attila
14:30 Vendégségi Tekeparty eredményhirdetése
15:00 Husvét Csaba és barátai néptáncosok (Nógrád Táncegyüttes tagjai)
15:30 Kotroczó József énekel
16:00 Viganó Gyermek Néptáncegyüttes
16:30 Ipoly Néptáncegyüttes és a Tücsök zenekar
17:30 Fire Guns Koncert

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!